BASISK MORGENMAD – BASEGRØD

1-2 personer

Sæt flagerne i blød aftenen i forvejen, så bliver grøden mere basisk. Men glemmer du det, kan du sagtens lave grøden alligevel. Læg eventuelt også en håndfuld mandler i blød natten over. De smager godt i grøden, og næringsstofferne bliver lettere at optage.

  • 2-3 spsk blandede quinoa-, hirse- og/eller boghvedeflager
  • 3 dl vand
  • 1 spsk chiafrø
  • Et nip Himalaya-salt
  • Et nip kardemomme
  • 1 portion sundt frødrys
  • 2 spsk gedeyoghurt eller kokosmælk
  • ½ tsk kanel
  • 10 hakkede mandler eller andre nødder
  • 1 æble, banan eller rød grape
  • 1 lille håndfuld bær eller ananas
  1. Læg flagerne i blød i vand i en gryde aftenen i forvejen.
  2. Næste morgen: Sæt vand og flager over ved lav temperatur, og lad grøden stå og småboble i 5-10 minutter. Tilsæt salt og kardemomme.
  3. Tag grøden af varmen, og vend så frødrys i.

Top med gedeyoghurt, frugt, chiafrø og hakkede mandler, og drys med kanel.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.