1-2 personer
Sæt flagerne i blød aftenen i forvejen, så bliver grøden mere basisk. Men glemmer du det, kan du sagtens lave grøden alligevel. Læg eventuelt også en håndfuld mandler i blød natten over. De smager godt i grøden, og næringsstofferne bliver lettere at optage.
- 2-3 spsk blandede quinoa-, hirse- og/eller boghvedeflager
- 3 dl vand
- 1 spsk chiafrø
- Et nip Himalaya-salt
- Et nip kardemomme
- 1 portion sundt frødrys
- 2 spsk gedeyoghurt eller kokosmælk
- ½ tsk kanel
- 10 hakkede mandler eller andre nødder
- 1 æble, banan eller rød grape
- 1 lille håndfuld bær eller ananas
- Læg flagerne i blød i vand i en gryde aftenen i forvejen.
- Næste morgen: Sæt vand og flager over ved lav temperatur, og lad grøden stå og småboble i 5-10 minutter. Tilsæt salt og kardemomme.
- Tag grøden af varmen, og vend så frødrys i.
Top med gedeyoghurt, frugt, chiafrø og hakkede mandler, og drys med kanel.