BASISK MORGENMAD – BASEGRØD

1-2 personer

Sæt flagerne i blød aftenen i forvejen, så bliver grøden mere basisk. Men glemmer du det, kan du sagtens lave grøden alligevel. Læg eventuelt også en håndfuld mandler i blød natten over. De smager godt i grøden, og næringsstofferne bliver lettere at optage.

  • 2-3 spsk blandede quinoa-, hirse- og/eller boghvedeflager
  • 3 dl vand
  • 1 spsk chiafrø
  • Et nip Himalaya-salt
  • Et nip kardemomme
  • 1 portion sundt frødrys
  • 2 spsk gedeyoghurt eller kokosmælk
  • ½ tsk kanel
  • 10 hakkede mandler eller andre nødder
  • 1 æble, banan eller rød grape
  • 1 lille håndfuld bær eller ananas
  1. Læg flagerne i blød i vand i en gryde aftenen i forvejen.
  2. Næste morgen: Sæt vand og flager over ved lav temperatur, og lad grøden stå og småboble i 5-10 minutter. Tilsæt salt og kardemomme.
  3. Tag grøden af varmen, og vend så frødrys i.

Top med gedeyoghurt, frugt, chiafrø og hakkede mandler, og drys med kanel.