3 portioner
Kulhydrater:
- 1 bakke frisk spinat eller rucola
- 1 papaya, ½ netmelon eller 1 mango
- 1 gul eller rød peberfrugt
- 2 dl optøede kikærter
- 2 forårsløg eller ½ rødløg
- 1 økologisk citron
Fedt/protein:
- 1 dl quinoa
- 600 g frisk vildlaks
- 1 dl sesamfrø
- 25g økologisk smør
Krydderi:
- 1 håndfuld koriander eller dild
- Salt og peber
Tamaridressing til sesamlaks:
- ½ dl tamari
- ½ dl ristet sesamolie
- Saft fra ½ økologisk citron
- 3 fed hvidløg
- 3 cm frisk chili
- Sort peber
- Har du forkogt quinoa i køleskabet, så tag den ud, så den ikke er for kold. Hvis ikke, så kog en ny portion efter anvisningerne på pakken
- Rist de optøede kikærter på en tør pande med salt eller tamari. Rist, til de har taget farve, og lad dem tørre på et stykke bagepapir.
- Lav dressingen. Pres hvidløg, snit chili fint, og bland det med tamari, sesamolie, citron og friskkværnet peber.
- Snit grøntsagerne fint.
- Fjern skindet på laksen, og skær den i firkanter. Vend stykkerne i sesamfrø, og steg dem i smør på panden. Vend dem forsigtigt, så de bliver stegt på alle sider.
- Fordel grøntsager og quinoa på tallerkenen, og læg til sidst laksen på. Drys kikærterne ud over. Læg en citronbåd ved, top med en håndfuld koriander, og servér.