Basiske opskrifter

Her finder du et lille udvalg af  mine opskrifter på basisk mad. I min bog "ALKALINE LIVING -  ANTI-INFLAMMATORISK LIVSSTIL – TRÆN – SPIS – ELSK" får du både basiske opskrifter og øvelser til din hverdag, så den bliver mindre syredannende og mere basisk. Læs mere om bogen her

 

Basisk morgenmad - Basegrød

 

Opskrift på basisk morgengrød

1-2 personer

 

Sæt flagerne i blød aftenen i forvejen, så bliver grøden mere basisk. Men glemmer du det, kan du sagtens lave grøden alligevel. Læg eventuelt også en håndfuld mandler i blød natten over. De smager godt i grøden, og næringsstofferne bliver lettere at optage.

  • 2-3 spsk blandede quinoa-, hirse- og/eller boghvedeflager
  • 3 dl vand
  • 1 spsk chiafrø
  • Et nip Himalaya-salt
  • Et nip kardemomme
  • 1 portion sundt frødrys
  • 2 spsk gedeyoghurt eller kokosmælk
  • ½ tsk kanel
  • 10 hakkede mandler eller andre nødder
  • 1 æble, banan eller rød grape
  • 1 lille håndfuld bær eller ananas
  1. Læg flagerne i blød i vand i en gryde aftenen i forvejen.
  2. Næste morgen: Sæt vand og flager over ved lav temperatur, og lad grøden stå og småboble i 5-10 minutter. Tilsæt salt og kardemomme.
  3. Tag grøden af varmen, og vend så frødrys i.

Top med gedeyoghurt, frugt, chiafrø og hakkede mandler, og drys med kanel.

 

Se flere opskrifter på basisk morgenmad her:

Morgenmad

Bettinna Delfs sunde morgenmad

Basisk morgenmad eller mellemmåltid- 2 smukke smoothies

 

 

Disse smoothies indeholder både kulhydrat, protein og sundt fedt og gælder derfor som et helt måltid eller mellemmåltid. Husk at vaske al frugt og grønt grundigt.

 

RØD ANTIOXIDANTBOMBE , ½ liter

Energi/hylhydrat:

  • 1 rød peber
  • 1 lille gulerod
  • 1 rød grape, granatæble, banan eller røde bær om sommeren
  • ½ agurk
  • 4 Alkaline-isklumper eller saften af 2 citroner og 1 strøget spsk gurkemejepulver
  • ½ tsk Himalaya-salt
  • 2 breve ActiGreen, ekstra antioxidanter, kan undværes

Væske:

  • 2 dl Aronia- eller tranebærsaft, vand eller kokosmælk

Fedt/protein:

  • 1-2 spsk hampeprotein, 1 dl kogte bønner eller 1 dl ærter
  • 5 spsk koldpresset ekstra jomfru-, rasp-, hampe-, valnødde-, hørfrø- eller olivenolie

Ekstra:

  • Krydderurter efter smag
  • 1 stilk mynte
  1. Blend alle ingredienserne med væsken på nær olien. Bruger du granatæbler, så vær opmærksom på, at de gør smoothien grødet og kræver lidt tyggearbejde. Supplér med vand, hvis smoothien bliver for tyk.
  2. Hæld til sidst olien i, og blend 3 sekunder – ikke mere, så bliver olien ødelagt.

Frokost: Avocadosalat med edamamebønner

 

 

1 portion

 

Energi/kulhydrater:

  • 4 grønne asparges
  • ½ rødløg
  • 2 tomater

 

Fedt/protein:

  • ½ - 1 avokado
  • 100g hytteost, silketofu eller gedefeta
  • 1 dl edamamebønner, eventuelt fra frost
  • 2 spsk tamari
  • 2 spsk citrondressing

 

1.   Knæk aspargesene, og skyld em. Blanchér dem eventuelt kort med kogende vand, men så de lige tager farve.

2.   Skær avokado, løg og tomater i skiver.

3.   Anret grøntsagerne på en tallerken, og drys edamamebønner henover. Top med hytteost.

4.   Spis eventuelt en skive stenalderbrød til, hvis du er mere sulten.

Aften: Spinatsalat med sesamlaks

 

 

3 portioner

 

Kulhydrater:

  • 1 bakke frisk spinat eller rucola
  • 1 papaya, ½ netmelon eller 1 mango
  • 1 gul eller rød peberfrugt
  • 2 dl optøede kikærter
  • 2 forårsløg eller ½ rødløg
  • 1 økologisk citron

 

Fedt/protein:

  • 1 dl quinoa
  • 600 g frisk vildlaks
  • 1 dl sesamfrø
  • 25g økologisk smør

 

Krydderi:

  • 1 håndfuld koriander eller dild
  • Salt og peber

 

Tamaridressing til sesamlaks:

  • ½ dl tamari
  • ½ dl ristet sesamolie
  • Saft fra ½ økologisk citron
  • 3 fed hvidløg
  • 3 cm frisk chili
  • Sort peber

 

  1. Har du forkogt quinoa i køleskabet, så tag den ud, så den ikke er for kold. Hvis ikke, så kog en ny portion efter anvisningerne på pakken
  2. Rist de optøede kikærter på en tør pande med salt eller tamari. Rist, til de har taget farve, og lad dem tørre på et stykke bagepapir.
  3. Lav dressingen. Pres hvidløg, snit chili fint, og bland det med tamari, sesamolie, citron og friskkværnet peber.
  4. Snit grøntsagerne fint.
  5. Fjern skindet på laksen, og skær den i firkanter. Vend stykkerne i sesamfrø, og steg dem i smør på panden. Vend dem forsigtigt, så de bliver stegt på alle sider.
  6. Fordel grøntsager og quinoa på tallerkenen, og læg til sidst laksen på. Drys kikærterne ud over. Læg en citronbåd ved, top med en håndfuld koriander, og servér.

ALKALINE - isklumper

 

 

TRE BAKKER
Disse isklumper er proppet med gode basiske sager og er lette at blande i vand, safter og smoothies. Lav en stor portion, og opbevar dem på frys, så erde klar, når du skal bruge dem.

  • ½ kg ingefærrødder
  • ½ kg gurkemejerødder
  • ½ kg gulerødder
  • 8 økologiske citroner uden skal
  • 2 økologiske citroner med skal

1. Vask alle ingredienser, også de to citroner med skal. Skræl de otte citroner.
2. Kør det hele igennem en saftpresser.
3. Rør saften godt rundt, så smagsstofferne bliver fordelt.
4. Hæld det hele i tre store isterningbakker, og frys.
5. Vær opmærksom på, at gurkemeje farver meget, brug evt. plastiskhandsker

Alkaline Living - fås på dansk, engelsk, kinesisk og indonesisk

  

Køb bogen her

Klubben giver adgang til:

  • Over 50 instruktionsvideoer
  • Interviews med eksperter
  • Sammensæt dit eget program
  • Træning når det passer dig
  • Fit og slank!
Bliv medlem her

eller

Log ind


Anbefaling

Grethe

Du har virkelig ændret mit liv, og jeg vil til evig tid være dig taknemmelig! Fortæller vidt og bredt om Alkaline Living ugen på Kreta.

..
Læs flere anbefalinger
Anbefaling

Annette

Det har været dejligt at deltage i Alkaline kurset. Jeg trængte virkelig til en oplader og det kan jeg mærke er lykkes.

..
Læs flere anbefalinger
© 2015 Bettinna Delfs ApS. · CVR 31479703 · Alle rettigheder forbeholdes
SSL sikker betaling SSL sikker betaling